Hírek

,

Megjelent a Sárospataki Füzetek 2020/4. száma

Folyóiratunk legújabb számát, mely a spiritualitás kérdéskörét járja körül, Kustár György szakma szerkesztő bevezető gondolataival ajánljuk az olvasók figyelmébe:

“Egy régi indián közmondás szerint ha kimerültek vagyunk, meg kell állni, mert túl gyorsan mentünk, és hagyni kell, hogy a lelkünk utolérhessen. Mintha igaz lenne ez nem pusztán egyéni, hanem közösségi, egyházi szinten is: még mindig loholunk. Ezalatt pedig a teológia és a ráció, ahogyan azt egy közhellyé vált kritika megfogalmazza, olyan mértékben eluralkodott rajtunk, hogy a lélek hátramaradt valahol. Pedig egyház és világ szomjazza a lelki élményt, mégpedig úgy, ahogyan azt Tóth Sára lapszámunkban megfogalmazza: „ma a keresők evilági spiritualitást igényelnek, azt, hogy a szentségest ne a valóság peremén, hanem annak középpontjában találják meg”. Vajon tudunk ilyet adni? Ehhez először is meg kellene állni, és ki kellene fújni magunkat.”

Húsvét ünnepére készülve erre a megállásra készteti az olvasókat folyóiratunk, melyet a járványhelyzetre való tekintettel ismét teljes terjedelmében, ingyenesen letölthetnek folyóiratunk honlapjáról, erre a hivatkozásra kattintva.